Het bijzonder verhaal van Margje

Mijn naam is Margje (29) en ik ben getrouwd met Patrick en wij hebben een prachtige zoon Tibbe.
Nu gaat het echt super met me, heb een prachtig gezin en ik zit goed in mijn vel. Helaas is dat echt wel anders geweest en kom ik van ver.

 

Als klein kind wist ik altijd al dat ik anders was dan andere kinderen. Ik hield me bezig met andere dingen, andere muziek, andere tv series en noem maar op. Ik werd buitengesloten en paste niet in een groep. Ik was letterlijk het buitenbeentje. Ik wilde wel opvallen, maar wilde ook een muurbloempje zijn. Nooit heb ik ergens bij gehoord en omdat ik super onzeker was wilde ik nergens meer bij horen. Mensen begrepen mij toch niet.

Onzekerheid

Toen ik 17 was heb ik een half jaar stage gelopen in Oostenrijk in een eventresort. Ik leefde echt uit naar die stage. Je bent 20 weken van huis weg en je kan een heel nieuw bestaan opbouwen. Dat dacht ik tenminste. Mijn onzekerheid zette nog meer door en ik was meer dan bang. Ik zat daar niet lekker in mijn vel en ik kwam totaal niet tot mijn recht. Ik had niets met horeca en wilde nooit iets in de horeca gaan doen. Natuurlijk straal je uit dat je onzeker bent en dat je niet lekker in je vel zat. Na een paar weken kwam mijn team manager naar me toe en zei dat ik echt moest veranderen, want anders kon ik mijn stage daar niet afmaken. Ik schrok me helemaal rot! Dat was niet wat ik wilde! Ik wilde mijn stage netjes afmaken en mijn opleiding afmaken. Als je je stage niet kon afronden moest je stoppen met de opleiding en dat wilde ik totaal niet. Ik wilde mezelf ontwikkelen en wilde uit deze diepe put kunnen klimmen.

Diepe put

Tegen het einde van die stage heb ik een brief gestuurd naar mijn ouders met hetgeen hoe ik me voelde. Hoe slecht het met mij ging. Ja, je kon zeker wel stellen dat het slecht ging! Ik durfde mijn kamer niet meer uit en ik durfde mij niet meer te vertonen op het werk. Ik was bang, onzeker en zat in een hele diepe put waar ik echt niet uit kon komen. Telkens dacht ik dat ik een trapje omhoog ging, maar toen viel ik 5 trappen naar beneden. Mijn mentor van school had gevraagd of ik daar wilde blijven of dat ik 3 weken eerder met mijn stage mocht stoppen en toch door kunnen gaan met mijn opleiding. Het laatste wilde ik gelijk! Ik wilde uit die negatieve omgeving en ik wilde weg. Heel ver weg van mijn gevoel en terug naar het vertrouwde.

Mooie tijd

Op mijn 18e mocht ik stage lopen in Frankrijk bij een Nederlands echtpaar die daar een chaletpark heeft. Wat was dit de meest geweldige tijd uit mijn leven! In de eerste paar weken vond ik het verschrikkelijk en kwam die onzekerheid weer om de hoek kijken. Ook kwam ik erachter dat de opleiding niets was voor mij en dat ik er niet mee door wilde gaan. Geen baan wilde ik in die sector en dat was wel een mooi inzicht wat ik daar kreeg. De tijd daar in Frankrijk heeft mij überhaupt veel inzichten gegeven. Ik ben zeer dankbaar voor de tijd en ervaringen die ik daar heb mogen opdoen. Zoveel gesprekken heb ik gevoerd met de eigenaren en ik leefde op. Ik leerde door hun mezelf kennen en ik kreeg steeds meer door dat ik er wel mocht zijn. Dat ik goed was zoals ik was.

HSP

Een paar jaar later kwam ik erachter dat die onzekerheid en de jaren dat ik in die hele diepe put heb gezeten toch echt een oorzaak heeft gehad. Ik ben misschien wel anders, maar ik ben een echte HSP’er. Ik ben zo hoog gevoelig als de pest. Dan is het helemaal niet raar dat je onzeker bent, bang bent, dat je niet weet wie je nu eigenlijk bent. Nee! Je voelt juist zo goed aan wat andere voelen. Nooit kon ik het een plekje geven wat ik allemaal voelde. Vaak dacht ik dat ik gek was, omdat andere niet voelde en zag wat ik waarnam. Zo fijn om dan te ontdekken dat het helemaal niet gek is en dat je je hoog gevoeligheid juist kan gebruiken! Het is juist een kracht die je in kan zetten. Weer een tijdje verder kwam ik erachter dat ik niet alleen hoog gevoelig ben, maar ook haarfijn kan aanvoelen wat andere voelen. Dat is heel mooi, maar ook erg lastig. Ik heb zoveel voelsprieten die altijd “aan” staan en soms weet ik dus niet of ik die gevoelens heb of iemand anders. Dat zal hoogstwaarschijnlijk wel verder ontwikkelen in mijn hele leven.

Spiritueel

Ook ben ik erg spiritueel aangelegd. Spiritualiteit boeit me, het is iets waar ik zoveel meer over wil weten. Spiritualiteit is een rode draad door mijn leven. Ik heb al zoveel mooie en minder leuke dingen mee mogen maken. Alles gebeurd om een reden. Soms is het een harde les die je voorgeschoteld krijgt en soms een kleine les. Alle lessen die ik tot nu toe heb mogen ervaren waren pittig, maar ik kijk er zo fijn op terug.

Al van kinds af aan heb ik gezegd dat ik mensen wil helpen, maar ik heb het altijd in de reguliere gezondheidszorg gezocht. Nu heb ik mijn doel voor ogen. Mensen inspireren, lieve vrouwen helpen zich hun eigen kracht te ontdekken. Niet meer als een grijs onzeker muisje te hoeven verstoppen en juist uitbreken tot wie je echt bent. Helaas gebeuren er in het leven nare dingen die je het liefst snel wil vergeten en geloof me, die dingen heb ik zelf meegemaakt. Maar het is juist het mooie als je overal iets positiefs in kan zien. Hoe mooi is het als je mooie dingen in het leven kan leren en hiervan kan groeien als persoon?

Lifecoach

Op dit moment ben ik al mijn ervaringen, onzekerheden en vooral mijn krachten aan het bundelen en zet ik mijn eigen bedrijf op. Ik wil vrouwen helpen die ook een Highly Sensitive Person zijn (hoog gevoelig). Nu ben ik ook een studie tot lifecoach aan het volgen en wil meerdere mensen bereiken en mijn ervaringen en krachten mogen inzetten om andere mensen te kunnen helpen. Mijn spiritualiteit gebruik ik en in de toekomst wil ik dit verder uitbreiden. Heb al zoveel mooie plannen liggen en ik hoop dat ik al die lieve mensen een hart onder de riem mag en kan steken.

In de jaren waarin ik heel bang, onzeker en negatief was ben ik wel gevormd tot wie ik nu ben. Heb ik mezelf mogen leren kennen en ben door diepe dalen gegaan. Gelukkig zit ik top in mijn vel en kan ik overal van genieten. Natuurlijk heb ik ook mijn dagen die minder zijn, maar die mogen er ook zijn.
Gelukkig sta ik er niet alleen voor en ben nu zo positief. Ik straal nu mijn positiviteit, enthousiasme en spontaniteit uit en ik mag zijn wie ik ben.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *