Inspirerende vrouw Annemarie | Wees liever voor jezelf

Inspirerende vrouwen. We kennen er allemaal wel een paar. Vandaag deelt inspirerende vrouw Annemarie bij ons haar verhaal. 

Lieve dames, ik vind het fantastisch dat ik hier mijn verhaal mag delen!

Lieve Marloes, dank voor dit prachtige initiatief. Ik vind het geweldig wat je doet, en hoop dat jouw boodschap veel mensen zal bereiken. Ik vind het super hoe je mensen inspireert, en ik ben heel dankbaar dat ik hieraan mag bijdragen.

Inspireren om liever voor jezelf te zijn

Dat is wat – sinds ruim een jaar – overduidelijk mijn missie is. Ik wil mensen inspireren. Ik wil mensen inspireren om liever voor zichzelf te zijn. Om goed voor zichzelf te zorgen. Om dicht bij zichzelf te blijven. Ik wil mensen inspireren om vanuit liefde naar zichzelf te kijken, omdat ik geloof dat wanneer we allemaal een beetje liever zijn – en dat begint bij onszelf – de wereld dan een mooiere plek wordt. Als je meer liefde voelt voor jezelf, dan straalt dat uit naar anderen. Je kunt mensen meenemen in je liefdevolle energie, en zo de wereld mooier maken. Lichter. Warmer. Ik voel het als mijn missie om mensen daar bewust van te maken.

Ik zorgde niet goed voor mijzelf

Een aantal jaren geleden was daar nog weinig van te zien. Ik voelde me een grijze muis, onzeker en verlegen. Ik woog meer dan 100 kilo. En ik zorgde absoluut niet goed voor mezelf. Sterker nog, ik walgde van mezelf. Ik kon niet goed naar mezelf kijken. Als ik mijn spiegelbeeld zag, dan kwamen de tranen meteen. Ik wist niet wat ik met mezelf aan moest. En om al die nare gevoelens maar even niet te hoeven voelen, ging ik eten. Veel eten. Ongezond eten. Ik had dagelijks eetbuien. Ik leefde van eetbui naar eetbui. En na een eetbui was ik nog verder verwijderd van mezelf. Ik haatte mezelf nog meer. Ik moest nog meer huilen. De nare gevoelens waren nog meer aanwezig. En dan kwam vanzelf de volgende eetbui. Het voelde alsof ik verstrikt zat in mijn eigen gecreëerde web.

Onvoorwaardelijke liefde

Ik ben nu 33 jaar en heb al het een en ander meegemaakt. Ik kom uit een bijzonder gezin, waar ik jarenlang een (soort) tweede moeder geweest ben voor mijn jongere broertje en zusje. Mijn ouders waren te druk met andere dingen, wat maakte dat er weinig ruimte was voor mij. Daar heb ik lang last van gehad. Ik ben 1,83 meter, maar ik voelde me klein. Onbelangrijk. Nutteloos. Onwaardig zelfs. Inmiddels ben ik al ruim 4,5 jaar moeder. De onvoorwaardelijke liefde die ik voor mijn zoontje Aaron voel, voel ik in elke cel van mijn lijf. Iedere dag weer. Maar die onvoorwaardelijke liefde heb ik zelf niet gevoeld. En lang heb ik geloofd dat ik het niet waard was. Lang heb ik gedacht dat ik gewoon pech had en dat het mijn lot was om een onbelangrijk, nutteloos leven te leven.

Er is een plek waar jij volledig jezelf kunt zijn

Soms denken we dat we niet gelukkig kunnen of mogen zijn, omdat de omstandigheden niet ideaal zijn, we niet slank zijn, we niet de beste baan hebben, we niet de perfecte relatie hebben. Of – in mijn geval – omdat we een lastige jeugd gehad hebben, maar wat we daarbij vergeten is dat er een plek is waar we altijd terecht kunnen. Een liefdevolle plek waar je rust en ontspanning kunt vinden. Altijd. Waar je je geliefd en waardevol voelt. Op elk willekeurig moment. Een plek waar je volledig jezelf kunt zijn. Waar je 100% geaccepteerd wordt voor wie je bent. Iedere dag. Zonder twijfel.

Die plek creëer je zelf. Niet door onaardige dingen tegen jezelf te zeggen, door jezelf te haten, door jezelf te verwaarlozen en voor niet door jezelf te veroordelen. Nee. Je mag van jezelf houden, jezelf waarderen en je mag jezelf volledig accepteren zoals je bent. Wanneer je dat doet, dan maakt het niet meer uit wat anderen tegen je zeggen. Dan maakt het niet meer uit wat de omstandigheden zijn. Want jij houdt van jezelf en dat is alles wat telt. Dat is de kern voor een gelukkig leven.

Wanneer je van jezelf houdt, dan maak je als vanzelf de keuzes die goed zijn voor jou.

Dan beland je niet in eetbuien, maar zorg je goed voor je lichaam. Dan veroordeel je jezelf niet als je een verkeerde keus maakt, maar dan accepteer je dat. Wanneer je van jezelf houdt, dan heb je alles in huis om gelukkig te zijn.

Ik weet dat dit soort dingen altijd makkelijker gezegd dan gedaan zijn. Je kunt niet met één knip in de vingers je zelfbeeld veranderen. Dat kost tijd en energie. En de weg naar meer zelfliefde zal hobbelig zijn, maar je kunt je tijd en energie nergens beter aan besteden dan hieraan. Omdat zelfliefde alle aspecten uit je leven raakt. Wanneer je overgewicht hebt, dan kun je aan het zoveelste dieet beginnen, maar als je niets verandert aan je mindset, dan gaat het je niet naar een gezond, stabiel eetpatroon brengen. Als je niet gelukkig bent met je werk, dan kun je op zoek gaan naar een andere baan, maar als je niet voor jezelf uitzoekt waar jouw ontevreden gevoel vandaan komt, dan zal jouw volgende baan ook weinig voldoening brengen. Wanneer je niet gelukkig bent in je relatie, dan kun je daar een punt achter zetten, maar als je niet onderzoekt wat het nou precies is wat je mist en hoe je jezelf daarmee kunt helpen, dan loop je in een volgende relatie tegen dezelfde problemen aan. Alles begint bij zelfliefde.

Kom in beweging, begin klein. 

Als ik het kan, dan kan iedereen het. Ik zie mezelf nog zitten. Diep ongelukkig, eenzaam en verdrietig. Niet wetende hoe ik ooit iets van mijn leven kon maken, maar door elke keer een stap te zetten kom je uiteindelijk een heel eind. Wil je ook meer uit je leven halen? Wil je je gelukkiger voelen? Geliefd voelen? Bedenk dan eens welke stap jij vandaag zou kunnen zetten. Het hoeft niets groots te zijn. Als je maar in beweging komt. Begin klein. En doe vandaag iets wat jou een beetje meer in de richting van jouw droomleven brengt. Doe het gewoon. Je bent het zó waard. If you are searching for that one person that will change your life, take a look in the mirror. Dat dus. Kom in actie. Zet een stapje. Maak jezelf gelukkig.

 

Stilte. Na dit artikel is er niets anders nodig dan stilte. Dank Annemarie, voor je fantastische, motiverende en inspirerende verhaal!
Ook jouw motivatie/inspiratie delen? Mail dan naar info@luckyleaf.nl

Meer lezen/zien van Annemarie? Lees alles op haar blog of volg haar via Instagram.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *