Kell – Antistoffen | het ontroerende verhaal van Kimberly

kimberly-liefgedragen-beebsandmoms

Februari 2017 veranderde mijn leven.

Van een zeer gewenste zwangerschap veranderde mijn zwangerschap in mijn grootste nachtmerrie. Ik bleek na de zwangerschap van mijn dochter Evi Kell- Antistoffen te hebben, zodanig dat ons zoontje geen kans had en overleed in mijn buik aan bloedarmoede. We hadden alles geprobeerd om hem te redden maar helaas had het hem niet geholpen.

Een diep dal

Wij begraven samen met onze directe cirkel en onze dochter haar broertje. Dat was heel bijzonder en Evi deed dat op geheel eigen wijze prachtig. Ze koos samen met mij de bloemen uit en maakte een eigen boeketje. Ons zoontje werd begraven in het familiegraf van mijn moeders kant. Bijzonder en fijn dat dit mogelijk was.

Ik kwam in een diep dal, had amper energie om het huishouden te regelen en merkte dat de aandacht om me heen al snel verslapte. Logisch maar ik voelde me enorm alleen. Naast dat wij ons zoontje waren verloren, moesten we verwerken dat we samen geen kindjes meer zouden krijgen en dat ik voor de rest van mijn leven speciaal bloed heb. Door andere moeders te helpen met Kell- Antistoffen werd ik bloeddonor. Ik draag een SOS armband want mijn bloed zal bij een transfusie direct het donorbloed afbreken als dat Kell Positief is. Een risico dus waar hulpverleners van op de hoogte moeten zijn.

Lees Kimberly’s blog: Mijn 2e zwangerschap: van droom tot nachtmerrie. 

Een grote switch

Al jaren was ik niet echt gelukkig in mijn baan. Ik kon mijn energie er niet in kwijt, sterker nog, ik ging al een jaar of 2 met behoorlijke tegenzin naar mijn werk. De zorg veranderde en ik paste niet meer bij die vorm van zorg. Ik wilde persoonlijk aandacht kunnen geven en er kunnen zijn voor iemand. Via mijn blog kwam ik in contact met Miriam van Kreij – miskraambegeleidster – die bezig was met het schrijven van een boek. Zij interviewde mij over onze ervaring met zwangerschapsverlies. Naast het verlies van ons zoontje hadden wij namelijk ook 2 miskramen. Ik bleef met haar in contact en toen zij een opleiding opzette voor coaches bij zwangerschapsverlies voelde ik een lijntje strak worden getrokken. Dat was wat ik moest gaan doen, dat was wat ik kon bijdragen aan de wereld!

Ik volgde de opleiding bij Miriam en terwijl ik dacht dat ik best behoorlijk met mijn verlies was omgegaan bleek tijdens de opleiding dat er behoorlijk wat pijn nog zat. Tijdens de opleiding namen we de stappen die ik nu ook zelf als coach neem met de moeders die hun kindje tijdens de zwangerschap verloren. De opleiding rondde ik positief af en ik werd ondernemer. Met Lief Gedragen ondersteun ik de mama’s – en papa’s –  die hun kindje tijdens de zwangerschap zijn verloren. Door online gesprekken en één-op-één coaching help ik hen naar balans in hun verdriet.

Missie

Doordat ik zelf de eenzaamheid en het verlies heb ervaren vind ik het heel belangrijk om er voor deze ouders te zijn. Hen erkenning en steun te bieden. Dat probeer ik via mijn teksten op Social Media, blogs, een besloten groep op Facebook en door de verhalen van andere moeders te delen. Hoop, liefde en erkenning zijn zo belangrijk voor je gevoelens. Zeker als je in een donkere periode zit. Ik hoop dat ik mama’s kan laten voelen dat zij niet alleen zijn, dat zij weten dat er betere tijden aankomen. Maar je verdriet moet worden verweven met jou, dezelfde zal je niet meer worden. En dat is ook ok, je bent mama van jouw kindje, ook als jij je kindje niet in je armen kunt houden.

In zijn naam

Ondanks dat ik mijn zoontje niet in mijn armen kan nemen hoort hij volledig bij mij. Door hem werd het voor mij heel belangrijk om andere mama’s te helpen met hun verlies. En dankzij de coaching die ik geef kom ik ook iedere keer weer dichter bij hem. Daarnaast is het natuurlijk ontzettend bijzonder dat ik dit werk mag doen, dat andere moeders mij zodanig vertrouwen om hen te helpen. En ik? Ik blijf mijn missie volgen, mijn hart en dat allemaal in de naam van mijn zoontje.

 

Liefs,

Kimberly

 

Dank je wel Kimberly, voor het delen van jouw dappere, ontroerende maar vooral ook inspirerende verhaal! Wij hopen dat andere mama’s van sterrenkindjes ontzettend veel kracht gaan ervaren dankzij jou!
Meer van Kimberly zien? Volg haar verhalen op haar mamablog, haar roerige leven op Instagram of juist haar mooie missie.

 

Wil jij ook jouw persoonlijke verhaal met ons delen? Met ons en andere sterke vrouwen? Dat kan! Vraag naar meer informatie bij Marloes: info@luckyleaf.nl

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *