Stichting Bootvluchteling | Het verhaal erachter…

Geluk kan je vinden in kleine dingen.

Al kan dat soms moeilijk zijn, spreek ik helaas uit ervaring,maar als je je eigen land ontvlucht omdat het niet veilig is…

en je komt aan op Lesbos in een tentenkamp waar de situatie zo schrijnend is en je geen idee hebt hoe lang je daar moet blijven en of je ooit weer gelukkig zal worden. Dan zijn de kleine dingen ver te zoeken!

Op een event van The New Business Women sprak Annerieke Berg, Directeur van Stichting Bootvluchteling. Zij vertelde over de vrouw die zij uit het water haalde en de bundel handdoeken die ze aanpakte. De bundel voelde nogal zwaar en bleken 3 baby’s te zijn. Een drieling van 2 weken oud. Ik hoef jullie niet uit te leggen dat ik het niet droog hield tijdens haar toespraak. Ik, als moeder, maar ook als vrouw die een missie heeft andere vrouwen te helpen, voelde dat ik wat moest doen. Na een kort gesprekje op het event en mailcontact over en weer, had ik de eer om op kantoor te komen bij Stichting Bootvluchteling. Wat een ontzettend mooie stichting, opgericht door Annerieke. Een ongelofelijke inspirerende vrouw.

BERICHT VANAF LESBOS | directeur Annerieke vertelt

Om goed op de hoogte te blijven, bezoekt ons team uit Nederland regelmatig de medewerkers en projecten in kamp Moria. In de week van 11 februari was Anneriek een week op werkbezoek naar Lesbos.
Annerieke vertelt hoe zo’n bezoek haar, ook na hier al tien keer geweest te zijn, nog steeds raakt.

‘Ik ben deze week op werkbezoek op Lesbos. Het is goed om hier te zijn. Om onze teams en projecten te bezoeken en hen een hart onder de riem te steken.
Ik ben hier inmiddels al tien keer geweest. En toch went het nooit. De aanblik van kindervoetjes in veel te grote slippers. De aanblik van zelf geknutselde tenten en zeilen waarin en waaronder hele families wonen. De lange rijen voor het eten. Ik laat me raken. Dat moet. Ik accepteer het niet dat dit gewoon gaat worden, dat ik hier immuun voor word.

Vandaag scheen de zon in Moria. Het werd wasdag, alles wat ook maar naar buiten kon, hing aan waslijnen. Een fris windje blies het in een mum van tijd droog. Drie meisjes wasten al giechelend hun barbiepoppen terwijl ze voor hun tent zaten. Het deed wat met de sfeer, die zon. Mensen lachten, er klonk hier en daar muziek.

Er hing hoop in de lucht.
Morgen gaat het weer regenen, maar leven bij de dag is hier de beste overlevingsstrategie.
Ik stapte verwachtingsvol onze school binnen en werd begroet met een luid ‘Goodmorning, teacher!’.
Laten zij nu juist mijn teachers zijn vandaag.’

True Colors

De nood is hoog en de situatie momenteel DRAMATISCH. Duizenden mensen (waaronder 30% kinderen!) zitten op elkaar gepakt in een afschuwelijke situatie waar ze geen kant op kunnen. Mensonterend.  Stichting Bootvluchteling kan hen met iedere donatie die binnenkomt, nog beter helpen met medische zorg en psychosociale zorg! Shop een sweater True Colors bij ons en 25% van de opbrengst zal worden gedoneerd aan Stichting Bootvluchteling!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *