WAT ER OOK SPEELT IN DE WERELD… LAAT HET VOORAL DE KINDEREN ZIJN!

Hi allemaal! Vandaag lezen jullie mijn eerste blog voor Lucky Leaf. Toen Marloes aangaf dat ze op zoek was naar nieuwe gastbloggers heb ik direct gereageerd. Waarom? Marloes haar visie en idee achter Lucky Leaf sluit enorm aan bij hoe ik in het leven sta. Out of the box denken, jezelf mogen zijn en elkaar helpen waar dat kan.

Buiten dat is het natuurlijk ook heel fijn om af en toe eens even lekker van me af te schrijven. ?

free your mind handmade shirt organic handgemaakt duurzame kleding

Even een kort voorstel rondje voor de mensen die me nog niet kennen. Mijn naam is Mandy, 32 jaar en ik woon samen met mijn vriend, onze zoon Aiden en onze twee katten (Muffin en Mowgli) in Amersfoort.  Aiden is 5 jaar oud en ons zonnetje in huis. Een enorm vrolijk kind met een duidelijke eigen mening en voorkeuren, daarover zal ik straks wat meer vertellen. ?

Ik heb er heel veel zin in om jullie zo nu en dan een kijkje te geven in ons leven en te delen wat ons bezig houdt.

MEISJES HOUDEN VAN BARBIES EN JONGENS VAN AUTO’S

Helaas is dit over het algemeen nog steeds het beeld wat veel mensen hebben. Bij ons thuis is hier absoluut geen sprake van. Zoals ik net al even liet doorschemeren heeft Aiden duidelijke voorkeuren en een eigen mening. Aiden zijn lievelingskleur is roze, hij speelt graag met barbies, is dol op unicorns en danst thuis regelmatig rond in zijn prinsessenjurk.

All fine by us!

Want waarom zou dit niet mogen? Omdat er iemand is geweest die, weet ik hoeveel jaar geleden, heeft bedacht dat auto’s voor jongens zijn en barbies voor meisjes?

Wij proberen Aiden mee te geven dat hij ALTIJD zichzelf mag zijn en dat wij hem ook altijd zullen steunen.

Helaas worden wij zeer regelmatig geconfronteerd met mensen die onze manier van opvoeden en de keuzes die Aiden maakt bekritiseren. Want zo “hoort” het namelijk niet.

Op social media is mij weleens verweten dat wij er op deze manier voor zorgen dat hij later homo wordt en een aantal weken terug had ik een gesprek met een moeder bij zwemles die vond dat roze kopen voor je zoon echt not done is, dat als je homo bent je dit kunt afleren en dat homoseksualiteit en pedofilie in dezelfde categorie horen.

Ik wist niet wat ik hoorde en was met stomheid geslagen. Het enige wat ik kon uitbrengen was dat dat niet zo is en dat ik denk dat je je kind met die denkwijze belemmert zichzelf te mogen zijn.

Uiteraard had ik haar het liefst even flink door elkaar gerammeld maar dit soort discussies lopen vaker uit de hand dan dat het wat goeds brengt en met al die kinderen om ons heen leek het mij niet de juiste tijd en plek om dit “gevecht” aan te gaan. Ik ben dus midden in haar verhaal opgestaan en weggelopen. Ik wil Aiden beschermen voor dit soort dingen maar soms kan dat niet…

Ook op school is het soms lastig voor Aiden als kinderen tegen hem zeggen dat roze bijvoorbeeld voor meisjes is.

Toen ik laatst als hulpmoeder aan de slag was op de Koningsspelen en we een plaspauze hadden stond ik er met mijn neus bovenop wat er gebeurde.

Er zijn 4 wc’s, twee met een jongens plaatje erop en twee met een meisjes plaatje. Aiden koos ervoor om naar de meisjes wc te gaan waarop van meerdere kinderen uit het groepje commentaar kwam.

Ik heb toen alle kinderen meegenomen en gevraagd wat het verschil was tussen de wc’s. Niemand kon iets opnoemen en dus stelde ik de vraag waarom je dan niet zelf mag kiezen naar welke wc je gaat… uiteindelijk gaven alle kids aan dat het niet uit maakt. 1-0 voor mama hahahahaha ?

Ik deel regelmatig dit soort verhalen op mijn Instagram omdat ik hoop dat als je er maar genoeg over praat er uiteindelijk (hopelijk) mensen zijn die ik hiermee aan het denken zet.

Want het allerbelangrijkste is toch gewoon dat je kind gelukkig is met zichzelf en de vrijheid voelt om zichzelf te mogen zijn?

Met dit verhaal in mijn achterhoofd heb ik een aantal weken terug de tekst van één van de shirts van Lucky Leaf bedacht en deze is nu te koop in de webshop. Spread the word and spread the love!

Let our kids be the love generation!

Liefs Mandy

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *