We doen ons best!

WIJ DOEN ONS BEST

Ik doe mijn best om goed voor mezelf en mijn gezin te zorgen. Ik doe mijn best om Lucky Leaf te laten groeien. Ik doe mijn best om zo positief mogelijk in het leven te staan. Ik doe mijn best om zo goed mogelijk met mijn gevoelens en emoties om te gaan. Ik doe mijn best om duurzamer te leven. Ik doe mijn best om klaar te staan voor de mensen om mij heen. Ik doe mijn best zoveel mogelijk vrouwen te helpen en te inspireren. En zo kan ik nog veel meer opschrijven, maar waar het om draait is: IK DOE MIJN BEST.

Zoals jullie weten heb ik een lange weg afgelegd vanuit mijn depressies tot waar ik nu ben. En die weg was zacht gezegd nogal heftig. Ik ben dan ook enorm trots op waar ik nu sta. Dat betekent echter niet dat er geen mindere dagen of onzekerheden zijn. Een leven zonder bestaat niet, dat weet ik inmiddels. De reden van dit blog? Is datgene waar ik dan toch regelmatig tegenaan loop en om dit op papier te zetten helpt mij om mijn hart te luchten maar hopelijk helpt het een ander dan ook.

Een positief verschil maken in de wereld

Met Lucky Leaf probeer ik met duurzame handgemaakte kinderkleding een positief verschil te maken in onze soms zo donkere wereld. Maar ook privé word ik steeds bewuster van wat een verschil sommige dingen kunnen maken op het gebied van duurzaamheid. Minder plastic gebruiken, Minimaal 1 dag in de week geen vlees eten. Geen of in ieder geval minimaal fast fashion kopen enz. En natuurlijk ben ik samen met Ivanka Stichting Creatief Herstel aan het oprichten om op het gebied van mentale uitdagingen zoveel mogelijk vrouwen te helpen en daadwerkelijk een verschil te maken.

Maar in een wereld waar zoveel geoordeeld word word ik regelmatig onzeker. Want ik ben niet volledig duurzaam, ik eet gewoon nog vlees, ik volg niet alle trends, ik moet heel erg mijn best doen voor Lucky Leaf, ik maak regelmatig fouten, ik kan erg emotioneel zijn en ja ik probeer heel graag zo positief mogelijk te zijn. Ik kies elke dag voor positiviteit! En waarom? Omdat het mij ook op de mindere dagen helpt. En helaas zijn er weleens mensen die daar wat van vinden. Een oordeel hebben. Ik ben gelukkig inmiddels zover dat ik niet meer zo hard omval, omdat ik inmiddels ook een rotsvast vertrouwen heb in mezelf en dat dankzij het feit dat ik niet perfect ben ik daadwerkelijk het verschil kan maken. Voor mij en mijn mooie gezin. Maar ook voor de vrouwen die wij zo graag helpen.

Wees trots!

Laten we met zijn allen trots zijn op alle mensen die zo hun best doen. Niet oordelen maar aanmoedigen! Want naast mij zijn er nog zoveel mensen die zo ontzettend hun best doen maar niet opvallen omdat ze misschien niet uitblinken maar wel daadwerkelijk een verschil maken. Trots op degene die gestopt is met drinken maar nog wel rookt. Trots op degene die het lastig vind gezond te eten maar wel 3x in de week sport. Trots op degene die probeert te minimaliseren maar zich soms toch laat verleiden door impulsaankopen. Trots op degene die het lastig vind om vrijwilligerswerk te doen maar wel elke maand geld aan goede doelen doneert. Trots op degene die geen geld heeft om te doneren maar wel elke week een bakkie gaat doen bij zijn of haar eenzame buren.

Ik ben ook trots! Trots op mijn man die zijn herstel zo rockt! Trots op het feit dat hij hard werkt voor zijn gezin, mede zodat ik mijn dromen kan uit laten komen. Trots op Ivanka die zo hard aan zichzelf heeft gewerkt, maar tevens mij zo steunt in alles waarin ik nog wil werken bij mezelf. En nog trotser op het werk wat wij samen al hebben verricht en de magische dingen die er nog staan te gebeuren.

Trots op al mijn lieve vriendinnen en business buddy’s! You rock en elk op jullie unieke eigen wijze!

Op wie ben jij trots? Wie maakt voor jou het verschil? Laat je het ons weten hieronder?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Comments

  1. Trots op jou en de weg die je afgelegd hebt en waar je nu (allemaal voor) staat. Maar ook trots op alle mama’s en papa’s die alle ballen in de lucht houden en alles geven wat ze kunnen (en daarbij helaas soms zichzelf vergeten). Trots op een ieder die zijn best doet om het leven en de wereld mooier te maken (ook als dat doelen voor jezelf zijn). Eigenlijk ben ik wel trots op iedereen die werkt aan zichzelf en/of het mooier maken van onze wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *