Let’s make the world a better place

Een tijdje terug begon Aiden met mij over recyclen, daar had hij iets over gezien in een filmpje op de Ipad. (is dat ding toch nog ergens goed voor haha). Ik merkte dat hij er steeds meer mee bezig was en toen we een paar weken terug na sluitingstijd door de winkelstraat fietsten en hij zich afvroeg waarom sommige winkels ’s nachts de lampen aan lieten ging bij mij ook ineens een lichtje branden.

Want eerlijk… wij waren helemaal niet zo milieubewust bezig thuis.

NOOIT TE OUD OM TE LEREN

Dit vind ik dus een van de mooie dingen van het moederschap en de leeftijd die Aiden nu heeft. Dat hij mij ook iets kan leren of me wakker kan schudden over bepaalde zaken. We hebben samen plannetjes bedacht om “beter voor het milieu te zorgen” zoals hij het zegt. Stiekem was het best leuk om samen te bedenken hoe we de wereld een beetje mooier kunnen maken.

We hebben afgesproken dat als we zien dat er blikjes of flesjes drinken op straat liggen die mensen niet hebben weggegooid, we die oppakken en in de prullenbak gooien.Stel nou dat iedereen elke dag één stuk afval oppakt en in de prullenbak gooit, wat zou dat dan al schelen!

Ook zijn we op onderzoek uitgegaan in de buurt. Op zoek naar wat voor verschillende containers er allemaal zijn. Bij ons in de straat staan alleen een algemene container en één voor papier en karton. Van die laatste maakte we af en toe wel eens gebruik, maar het meeste papier verdween gewoon in de prullenbak. In de straat achter ons vonden we een glas container en plastic container en dus kochten wij speciale bakken voor al het papier afval en het plastic en zochten we een handige tas voor het glas afval.

Buiten dat we nu bewuster met afval omgaan was dit ook heel leuk om samen te doen! De wandelingetjes naar de containers zijn nu een soort uitje geworden, gewoon een leuke activiteit na school. Hoe makkelijk is een kind tevreden?!

     

LUCKY RECYCLE

Wij zijn nu dus fanatiek afval aan het sorteren thuis maar ook Lucky Leaf heeft een geweldig initiatief gestart. Je kunt namelijk oude (niet kapotte) kinderkleding inleveren in ruil voor €15 shoptegoed. Win win dus! Want Lucky Leaf doneert alle ingeleverde kleding aan een goed doel.

Op de website van Lucky Leaf vind je hier meer informatie over!

bron: Lucky Leaf

Zijn jullie thuis bewust bezig met het milieu en op wat voor manier? Heb jij nog andere tips om bewuster met het milieu om te gaan en je kinderen hier iets over te leren.. ik ben heel benieuwd!

Liefs Mandy

Bron: Pinterest

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *