Wel of niet doneren aan een goed doel.

Vrijdag 20 sept deelde ik een insta story over onze Stichting Creatief Herstel waarin ik opriep om via een tikkie te doneren. We hoopte op veel tikkies maar tot mijn teleurstelling kwamen er maar een paar binnen. En heel eerlijk dat raakte me! Ik zie regelmatig oproepen langskomen waarmee via een tikkie oproept tot een bijdrage om iets heel hard nodig is. En dan word er enthousiast door veel mensen gedoneerd! En natuurlijk, want ook ik doe daar heel vaak aan mee. Als je ander kan helpen is dat fijn toch?
Waarom ging de oproep voor Stichting Creatief Herstel dan toch een beetje de mist in? Ik denk dat ik wel begrijp waarom! Lees je mee?

Wel of niet doneren aan een goed doel?

Een willekeurige oproep tot geld doneren is leuk maar ja als je niet weet wat er met het geld gebeurt dan zou ik zelf ook niet zo snel doneren. Mensen doneren niet snel alleen maar omdat ze mij vertrouwen op mijn bruine ogen. En helemaal omdat er steeds verhalen in de media komen waarin mensen misbruik maken van geld wat gedoneerd word aan goede doelen.
Dus daarom ga ik hieronder even heel erg mijn best doen om te vertellen wat er gebeurt met het geld wat jullie doneren.
We zijn op dit moment in aanvraag voor een ANBI status bij de belastingdienst wat inhoudt dat sowieso onze jaarrekening en boekhouding openbaar worden gemaakt elk jaar op onze website. Dit is voor mensen vaak fijn omdat stichtingen met deze status onder strenge controle staan van de belastingdienst en het dus op die manier altijd helder is wat er met geld gebeurt.
Met de donaties die we nu ontvangen betalen we onze maandelijkse onkosten zoals huur van ons pand, internet, website kosten`, marketing, kantoorbenodigdheden en verzekeringen. We krijgen veel materialen voor de dagbesteding gedoneerd maar als er extra spullen nodig zijn worden ook deze betaald met donaties. Komen we nog iets tekort dan leggen wij (Ivanka en ik) dat vaak nog even bij.
Momenteel sparen we voor een lockmachine (hiervoor hebben we nu €100,- gespaard) en zodra we dit bij elkaar hebben en deze hebben gekocht komt er volgende project waarvoor we sparen dat voor gebruik van de dames komt.

Start eerste traject

Ons eerste traject met 8 dames start morgen 1 oktober en er hebben zich alweer 4 dames aangemeld voor het volgende traject waarvan we hopen dat die over 6 weken kunnen starten. Dit is pas het begin, want als er straks meer financiële middelen zijn, dan zal er een extra locatie komen in een ander deel van Nederland. Met als uiteindelijke doel door heel Nederland vestingen te hebben die zoveel mogelijk vrouwen helpen om een stap in de richting van herstel te zetten. Om een nieuwe toekomst voor zich te zien, eentje van hoop i.p.v. wanhoop. En ook jij kunt daar bij helpen!
Wij krijgen nog geen enkele subsidie momenteel (work in progress) en wij hebben al veel uren en geld gedoneerd aan ons mooie project. Elke euro is van harte welkom om onze dames een te helpen.
Mocht je nog vragen hebben of opmerkingen kun je mij of Ivanka altijd even een berichtje sturen via stichtingcreatiefherstel@gmail.com
Wil je ons helpen? Doneren kan via https://tikkie.me/pay/l3igi6l57iefb6sgv9ca
Je tijd of spullen doneren? Kijk dan gauw op www.stichtingcreatiefherstel.nl
Dankjewel voor het lezen van dit blog.
Liefs Marloes
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *