Op de barricade voor een liefdevolle wereld

it's cool to be nice op de barricaden aardige wereld

Dat de mensen best onaardig kunnen zijn wist ik al, maar sinds ik veel op social media zit en 1 dag in de week bij de bakker werk verbaas ik me regelmatig over hoe onbeschoft mensen kunnen zijn.

It’s Cool To Be Nice

Ik roep het met Lucky Leaf al even: It’s cool to be nice! En ik voel steeds meer dat ik hierin wat te doen heb. Want een mooiere wereld begint bij jezelf en ik ben ervan overtuigd dat als we allemaal wat aardiger gaan doen, de wereld echt mooier word. Zelf ben ik al een hele poos bewuster aardig aan het doen en you know what? Dat voelt echt fijn! Zo groet ik en glimlach ik naar anderen op straat. Hou de deur voor mensen open, complimenteer mensen met hun outfit of als ze naar de kapper zijn geweest. Bied een luisterend oor en een knuffel waar nodig. En dat helpt, want mensen willen gewoon gezien worden. Het maakt dat een knorrige klant met een glimlach wegloopt of de vrouw die met gebogen hoofd langsloopt haar schouder recht en lachend verder loopt. Maar bovenal krijg ik ongelofelijk veel liefde terug. Anderen die mij complimenteren of mij een luisterend oor bieden als ik die nodig heb. Zie je? Het heeft dus gewoon een wisselwerking.

sweater handmade be niceSamen staan we sterk

Afgelopen donderdag vroeg ik aan jullie wat jullie wel eens doen voor een ander. Superleuk om te zoveel reacties te ontvangen en met veel plezier heb ik ze voor jullie op een rij gezet. Want samen staan we sterk!

 • Vragen hoe gaat het? En dan ook echt het antwoord willen horen;
 • Goedemorgen zeggen, oogcontact maken en een fijne dag toewensen;
 • De deur openhouden voor mensen;
 • Voorrang geven ook al hebben ze dat;
 • Als iemand hulp nodig heeft, helpen. Bijv. als iemand wat laat vallen;
 • Glimlachen naar iemand;
 • Iemand een compliment geven; Ook aan mensen die je niet kent;
 • Mensen echt zien! Bewust aandacht geven en attent zijn;
 • Oudere mensen helpen, bijv. met oversteken;
 • Als je iemand ziet zoeken, vragen of je ze kan helpen;
 • Spontaan een cadeautje geven aan iemand;
 • Interesse tonen en echt luisteren en onthouden wat iemand doet. En er later dan weer eens naar vragen;
 • Kaartjes sturen;
 • Lunch maken voor iemand of op iets anders lekkers trakteren;
 • Iemands kind mee uit school halen omdat het keihard regent en jij toch een bakfiets hebt. (wat lief!!)
 • Behandel een ander zoals jezelf behandeld wilt worden;
 • Aanbieden om te helpen (met wat dan ook). Geen loos aanbod, maar echt willen helpen;
 • Oudere mensen helpen met boodschappen inladen.
 • Opstaan voor ouderen en zwangere vrouwen in openbaar vervoer;
 • Stoppen zodat een vrachtwagen makkelijker de weg op kan draaien;
 • Iemand complimenteren met hun uitstraling of wat hij/zij doet;
 • Zegels bij supermarkt aan de degene achter me geven als die ze spaart;
 • spullen doneren aan goede doelen;
 • Iemand bij de kassa voor laten gaan;
 • lift geven als de bus door rijdt;
 • Tegen iedereen goedemorgen zeggen;
 • Werkze zeggen tegen personeel van winkels waar je komt;
 • Mensen met weinig boodschappen voor laten gaan;
 • Niet mee doen met roddelen en kliekjes;
 • Aanbieden om mee te laten eten of even weg te brengen;
 • Bouwvakkers of postbodes in de straat iets te drinken aanbieden bij hitte of een plek om te schuilen bij regen;
 • Iemand een knuffel geven;

Wat een lijst he! En dit is nog maar een gedeelte van alle reacties die ik kreeg. Kortom, het is nog zo slecht niet met de wereld gesteld. Maar er is nog veel werk te doen en ik blijf hiervoor op de barricade staan en hoop dat jullie met mij mee blijven doen.

Ik ben niet alleen

Niet alleen ik maak me hier hard voor maar gelukkig ook genoeg anderen en aan deze twee dames wil ik graag even aandacht besteden:

#DATHADJEWELHOEVENDOEN BINGOKAART

Lisa aka Big Vegan Sister is een mooie actie gestart: #dathadjewelhoevendoen bingokaart. “Ik wil jullie graag helpen iets activistischer te worden en daarvoor heb ik deze bingokaart ontwikkeld die ik lanceerde tijdens mijn event op 26 september. Activisme draait voor mij allemaal om liefde: liefde kunnen geven, maar ook zeker liefde kunnen ontvangen. We kunnen misschien niet eigenhandig de klimaatcrisis oplossen (daar is iets meer voor nodig dan mensen die de trein pakken in plaats van de auto), maar waar we ál het verschil kunnen maken is op menselijk vlak. Van mens tot mens. En laten we eerlijk zijn: het maken van dat verschil is heel erg hard nodig. Wil jij een steentje bijdragen aan een mooiere wereld? Gebruik dan de #dathadjewelhoevendoen bingokaart!”

Ik heb hem gedownload en ga zeker mee doen! Jij ook toch?

Facebookgroep Zielsveel Liefs

Stephanie van Zielsveel wil met haar besloten facebookgroep en de daarbij behorende challenge meer liefde de wereld in brengen. De Zielsveel Liefs Challenge is bedoeld om meer liefs en positiviteit in de tijdlijn te krijgen. Berichtjes waar je een glimlach van krijgt. Elke week komt er een nieuwe opdracht in de groep; een kleine opdracht die simpel is om uit te voeren maar voor een grote glimlach kan zorgen. De opdrachten zijn er altijd op gericht om iets liefs voor een ander te doen. Denk aan Pay It Forward of Random Acts of Kindness.

Is toch geweldig, of niet! Meld je gauw aan bij de facebookgroep!

Nou is dit blog alweer iets langer geworden dan de bedoeling was, maar ik hoop dat je er iets aan hebt gehad. En laten we samen zorgen voor meer licht in de wereld.

Liefs Marloes

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *