Depressief en toch zelfvertrouwen? Kan dat?

Hi allemaal! Ik ben Tessa, 29 jaar en woon samen met mijn vriend Luc, puppy Willem en kater Razz in Arnhem.
Via Instagram hebben Marloes en ik goed contact, ook heb ik al eens eerder een gastblog geschreven voor Lucky Leaf. Marloes vroeg of ik het leuk vond om een gastblog te schrijven! Ja, dit vind ik zeker heel erg leuk!
Vandaag gaat mijn gastblog over depressief zijn maar toch zelfvertrouwen hebben. Kan dit?

          

Laat ik meteen met de deur in huis vallen dat ik geen advies goeroe wil zijn. Sterker nog, ik ben van mening dat we tegenwoordig te vaak ongevraagd advies de wereld in gooien. Want wist je dat de meeste mensen hier eigenlijk niet op zitten te wachten? Vooral het hele stukje betweterigheid, dit jaagt mensen alleen maar in het harnas. Ik zou altijd kiezen voor het ondersteunen van iemand maar niet meteen een oordeel vellen. Als diegene jouw advies wil komt die vraag vanzelf!

Maar goed, even terug naar de blog. Geen advies dus! Maar ik wil je wel een stukje meenemen in mijn leven. Mijn leven met een depressie maar toch ook zelfvertrouwen.

Wie ben ik?

In het kort even wat achtergrond informatie over mij. Sinds mijn 15e jaar dwaal ik rond in de GGZ. Als jong meisje was ik helaas al snel bekend met depressies, angsten en onzekerheden. Jarenlang heb ik therapieën gevolgd. Goede maar ook hele slechte blijkt achteraf. Sinds juli 2017 ben ik opnieuw volledig ziek thuis. Ik viel uit met burnout klachten en binnen no time volgde een zware depressie met paniekaanvallen en straatvrees. Hoewel dit niet onbekend was, kwam het wel als een donderslag bij heldere hemel, ik was namelijk net ”lekker” bezig. Op mijn 25ste besloot ik toch nog een nieuwe studie te gaan doen, ik liep stage bij een groot uitzendbureau waar ik uiteindelijk een baan aangeboden kreeg en mijn studie was zo goed als afgerond. Dit alles knapte volledig uit elkaar. Vandaag is het 7 oktober 2019 en nog steeds ben ik ziek. De afgelopen 2.5 jaar stonden in het teken van therapieën, medicatie en letterlijk overleven.

Zo dat is even in een notendop mijn verhaal tot nu. Dan even terug naar het zelfvertrouwen.

Laat ik vooropstellen dat ik altijd een soort van natuurlijk zelfvertrouwen heb gehad. Ik denk graag anders, pak dingen meteen aan, vind het leuk om te spreken voor grote groepen en hou best een beetje van in het middelpunt staan. Ik zou mezelf niet omschrijven als haantje de voorste, maar ik weet goed wat ik wil.
Nu ben ik naast alle psychische klachten ook nog is te dik! Je zult wel denken, wat een k*t leven heb jij zeg! Haha, voor sommige mensen misschien wel, maar ik zou niemand anders willen zijn als mijzelf.

Ik ben in mijn tienerjaren echt wel onzeker geweest over mijn lijf. Eenmaal 20-21 jaar vond ik het ook heel moeilijk om te zien dat mijn slanke vriendin altijd aandacht kreeg en ik niet.
Maar is dit wel echt zo? Kloppen deze gedachtes? Als ik foto’s van mijzelf terug kijk zie ik een fantastisch lekker wijf staan! Prachtige kop met zwarte krullen, knalrode of roze lipstick op prachtige lippen, groene ogen waar je u tegen zegt en een fantastisch stel tieten. Maar het enige wat ik toen dacht was, ik heb flubber benen, een buik en dikke bovenarmen. Eeuwig zonde!

Een aantal jaar verder

Nu we een aantal jaar verder zijn heb ik nog steeds (oke nog veel meer) flubber benen, vetrollen en dikke bovenarmen. Klopt, het zit er allemaal op en aan. Net zoals de meest platte billen van Nederland, ik heb die! Die hele Kim K billen trend heeft mij overgeslagen, dit zit bij mij allemaal aan de voorkant haha!
Maar ik heb ook nog steeds die krullen, die groene ogen en die fantastische tieten. Ja het hangt er allemaal niet meer zo strak bij als toen ik 20 was, maar ja dat is ook wel gewoon hoe zwaartekracht werkt.

Maar toch vind ik mijzelf een fantastisch mooie vrouw en ik zal je vertellen waarom!

Door mijn groene ogen heb ik mijn boyfriend verleidt.
Mijn flubberbenen houden mij ondanks jaren ellende nog steeds overeind.
De vetrollen op mijn buik vertellen mij de strijd met eetbuien, maar ook dat ik tegenwoordig geniet van alles wat IK lekker vind (en niet wat van Sonja mag)
Mijn borsten laten mij vrouw voelen, en zijn ook nog is het favoriete speelgoed van mijn vriend.
De knalrode/roze lippen vertellen elke dag dat ik trots mag zijn. Trots op mijn motivatie en mijn weerbaarheid.
Die enorme platte billen staan voor het elke keer vallen en toch weer op staan. Ze doen zeer, die billen. Want mijn leven is roerig. Maar fuck it! Ik ben hier met een reden, dus hoppa die slaatjes bips de lucht in.

Hoe kan ik niet van dit lijf houden?

Maar boven dit alles is mijn lijf van mij. Elke dag kijk ik naakt in de spiegel en zie ik al deze dingen. Dit lijf heeft verdriet,spanning,liefde,boosheid,geluk gevoeld. Het niet meer willen leven maar tegelijk bang zijn dat je hart stopt.

Hoe kan ik nu niet van dit lijf houden? Het lijf waar mijn vriend elke avond tegen aankruipt, wat ik graag in de steigers zet met mooie make up en kleding. Maar ook graag wikkel in een fleecedeken op de bank. Dit lijf is wie ik ben en staat voor alles wat ik ben en wat ik heb meegemaakt.

Schoonheid vergaat, als je straks als rimpelige garnaal in het bejaardentehuis zit geeft niemand meer iets om jouw putjes of te dikke kont. Maar ze geven wel om jouw levensverhalen, jouw humor en jouw liefde voor jezelf en andere. Hoe zonde is het dat je dan je hele leven lang alleen maar bezig met geweest met het ”verbeteren” van een lijf wat al goed genoeg was. Hiermee ontneem je jezelf al deze mooie levensverhalen. Waarom? Omdat je te dik bent, scheelt kijkt of veel haargroei hebt.

Je hoeft niet alles van jezelf mooi te vinden, sterker nog, dat is niet eens mogelijk. Maar kijk is naar het verhaal van jou lijf ipv de oneffenheden. Ontdek je lijf, schreeuw er tegen, lach er tegen, laat er tranen op vallen maar onthoud met dit lijf moet ik het doen en ik verdien het om te houden van mijn lijf.

Je mag er zijn met alles wat jij bent!

Veel liefs Tessa

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *