Hart voor elkaar!

HART VOOR ELKAAR

Laten we eens wat minder hard zijn tegen elkaar maar wat meer hart hebben voor elkaar.

Nu het einde van het jaar weer in zicht komt sta ik hier altijd nog extra bij stil.

Op Instagram zie ik steeds vaker crowdfunding acties voorbij komen voor allerlei soort “problemen”. Zo nu en dan besluit ik hieraan mee te doen. Soms omdat ik de pijn van iemand voel, soms omdat het om iemand gaat die ik ken, maar soms doe ik het ook niet. Ik kan mij daar dan best schuldig om voelen, want ik wil graag iedereen helpen. Maar dat kan niet, zo simpel is het.

KLEIN GEBAAR, GROOT GELUK

Er zijn goede doelen instanties genoeg, zoveel dat kiezen welk doel je zou willen steunen bijna onmogelijk is. Een aantal jaar lang heb ik ieder jaar een ander goed doel gesteund. Maar ik merkte dat ik daar niet echt voldoening uit kon halen. Het geld wordt automatisch afgeschreven en verder zie je er eigenlijk niets van.

Met een klein tastbaar gebaar iemand zijn dag maken voelt voor mij persoonlijk beter. Ik zie wat er gebeurd met de ontvanger en de sterretjes in iemand zijn ogen zien of de glimlach in iemand zijn stem horen is hartverwarmend. Maar wat doen wij dan wel om mensen die het minder goed hebben te helpen?

Het daklozenprobleem in Nederland is groot, bij zo’n beetje elke supermarkt staat er een straatkrant verkoper te proberen geld te verdienen om zichzelf een beetje te kunnen onderhouden. Ook hierbij vind ik het lastig geld te geven, want wat wordt daarmee gekocht?

Daarom nemen wij altijd als we boodschappen gaan doen iets te drinken en/of te eten mee voor de persoon die buiten staat. Voor ons een kleine moeite want voor een euro extra heb je een flesje drinken en twee croissantjes, maar de dankbaarheid is veel meer waard als dat.

  

TEACH THEM YOUNG

Blij ben ik om te zien dat Aiden zelf ook met ideeën komt om anderen te helpen. Hij vroeg me laatst of er in Nederland ook kinderen zijn die geen huis hebben en of we niet iets voor die kinderen konden kopen.

Samen met school zijn wij nu gestart met een goede doelen project. Waarbij we de kinderen “fysiek” spullen laten inzamelen zodat we andere kinderen kunnen helpen. Welk goed doel dit moet worden daar zijn we nog druk naar aan het zoeken, dus mocht je tips hebben. We horen ze graag!

Buiten doelen of acties waarbij je een financiële bijdrage kunt doen zijn er ook heel veel organisaties die blij worden van ander soort giften of meer naamsbekendheid. Social media is daar een mooi platform voor.

Stichting Creatief Herstel is een goed voorbeeld van zo’n organisatie die naast financiële steun ook erg geholpen zou zijn met meer naamsbekendheid. Zo kunnen zij nog veel meer vrouwen die herstellende zijn van een burn-out, depressie of andere mentale uitdaging een traject van 12 weken creatieve dagbesteding aanbieden.

Help jij mee?

Liefs Mandy

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *