Wat je vind mag je houden!

Ik vind het soms lastig te functioneren in een wereld waar zoveel gebeurt maar ook waar iedereen overal iets van vindt. Het harde schreeuwen van iedereen maakt dat ik soms in een hoekje wil kruipen en gewoon wil huilen.

Wanneer iedereen een mening heeft en overal verkondigt.

De ene influencer (en degene die wel invloed heeft maar zichzelf niet zo noemt 🙂 gilt en oordeelt over dat ene ieniminie vetrolletje dat ze heeft en vind dat dat echt niet kan hoor (en veroordeeld daarmee de halve wereld zo niet meer). De andere influencer vind weer dat we allemaal veel te veel delen op social media. Wie ben jij om daarover te oordelen. Dan hebben we nog de hoek waar heel veel gekocht wordt en als jouw kind niet volgens de laatste mode gekleed gaat dan hoor je er niet bij. En de andere kant vind weer dat je alleen tweedehands mag kopen. En vind het belachelijk dat jij soms best kan genieten van een beetje shoppen. De vleeseter vind dat dat de vegan niet moet zeiken en de vegan vind dat de vleeseters weer wat zijn. En zo kan ik nog een heel rijtje opnoemen.
Blog wat je vind mag je houden
blog wat je vind mag je houden

Blijf jouw authentieke zelf.

Soms laat ik me meeslepen en wil ik op allerlei vlakken met allerlei dingen meedoen. Is het om erbij te horen? Geen idee, maar eigenlijk mag ik me eigen zin dan gebruiken: stop met vergelijken en laat je inspireren. Want wat als je nou lekker precies in het midden zit of wil zitten. Als jij bewuster shopt, zowel tweedehands als nieuw. Als je 2x per week geen vlees eten om een bijdrage te leveren. Als jij je afval niet scheid maar je oud papier wel wegbrengt naar een goed doel. Als jij gewoon aardig doet tegen iedereen. Want het is serieus Cool To Be Nice.
Je hoeft nergens bij te horen, maar je mag zijn wie je bent. Het is zo ontzettend belangrijk om authentiek te blijven en te voelen wat jou beweegt. Doe wat goed bij jou past. Maar bovenal als je niks aardigs te zeggen hebben, houd dan vooral je muil #doeslief
Het ventileren van alle meningen maken dat men nog meer onzeker word. Bijvoorbeeld ik volg best veel activisten en die doen geweldig mooi werk. Dingen waar ik graag aan bij wil dragen maar gewoon niet kan of soms ook moeilijk vind. Maar met kleine stapjes doe ik dan mee. Echter doordat de uitgesproken meningen van deze personen maakt het ook dat ik denk dat wat ik doe niet goed genoeg is. Tel daar de soms harde uitspraken of reacties van volgers van deze activisten bij op en je hebt een recept voor “haal jezelf naar beneden dag”. Tuurlijk ligt dit bij mezelf. En inmiddels weet ik wel beter. Maar aan de andere kant kunnen we met zijn allen best eens een keer gaan nadenken over alle meningen we te pas en te onpas overal delen. Draagt het überhaupt bij aan het onderwerp of wat degene die het deelt probeert te bereiken. Stel je misstanden aan de kaak, hoera dat je dat dan voor een andere opkomt! Maar oordeel je over iemand en over iets wat er eigenlijk niet toe doet? Houd dan lekker je mond.
Als we nou met zijn allen eens wat aardiger proberen te zijn, mekaar wat meer te supporten en aan te moedigen met welke stappen we ook zetten. Zou de wereld er dan niet al een stukje mooier uit zien?
Doe jij met mij mee en wil je eens iets aardigs voor iemand anders doen?
Kijk dan gauw bij het Lucky Leaf kaartje en koop deze zodat ik iemand anders blij kan maken met leuke post.
Of ga naar www.stichtingcreatiefherstel.nl en geef iemand een workshop Kerst krans versieren cadeau. Met code wkd krijg je het 2e kaartje voor de helft van de prijs. 
Laat op deze manier eens blijken wat iemand voor je betekent.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *