Met de feestdagen voor de deur barst alle shopgekte weer los en waar de meeste bedrijven grote SALE houden, houd ik me deze keer aan de belofte aan mezelf om daar niet meer aan mee te doen. Lees mee waarom en waar ik vind dat je juist nu wel mag shoppen! #tipvanflip.

Waarom doe ik niet mee met de SALE en Black Friday gekte? Ten eerste omdat ik letterlijk niks overhoud met die extreme SALE en daarnaast vind ik dat het allemaal nogal uit de hand loopt. Mijn producten worden handgemaakt van duurzame (GOTS certified) stoffen en hebben unieke prints. Daarnaast betreft het hele goede kwaliteit en gaan ze lang mee dus zijn ze elke euro meer dan waard. Houd je de klant ook niet voor de gek als je ineens extreem gaat afprijzen? Ik deed daar ook altijd aan mee maar niet omdat ik er dan zoveel aan verdiende. Integendeel, ik hield er geen zak aan over en plezier had ik al helemaal niet van.

In een wereld waarin het consumptieniveau heel erg hoog ligt, mag het allemaal wel wat minder. Shop eens die mooie sweater die wel iets duurder is, maar waar je veel langer mee doet dan die twee goedkope sweaters samen. Eerlijk is eerlijk: ik ben zelf ook gek op koopjes, want goed voor de portemonnee. Maar is dat wel echt zo? Voor ons gezin heb ik een tijd geleden besloten alleen nog maar de dingen te kopen die ik echt nodig heb. En dat vind ik soms best lastig. Maar nu ik dat al een hele poos doe, kan ik oprecht nog blij worden van een nieuwe aankoop. Aangezien dat minder plaats vind. Duurzaamheid vind ik een belangrijke en probeer daar beter op te letten, maar ook ik heb daarin nog veel te leren.

Wat ik sowieso natuurlijk doe is kleding maken voor Guusje en haar vriendinnen, haar oude kleding krijgt altijd een nieuw leven bij dezelfde vriendinnen. Hetzelfde geld voor speelgoed. En bij het kopen van nieuwe dingen kijk ik altijd waar ik dat kan kopen: kom ik gelijk bij de Tip van Flip! Want hoewel ik echt ook nog bij de Action kom probeer ik ook altijd lokale en/of kleine ondernemers en kunstenaars te supporten. Of bedrijven die goede doelen steunen. Denk je dat nou: hier kan ik wel wat mee? Dan volgen nu een paar leuke producten die je kan geven met de feestdagen EN waarbij je dus bijdraagt aan een ander! WIN WIN.

Shop eens een boek bij een lokale boekenwinkel. Als je dan ook nog een boek koopt van iemand met een missie zoals Mayra de Wilde of  Iep Bergsma. Beide vrouwen met mooie missies. WIN WIN toch!

Shop eens bij merken die of een gedeelte van de winst doneert aan een goed doel (zoals ik een poos voor Stichting Bootvluchteling heb gedaan). Of bijvoorbeeld bij Return to Sender. Zij verkopen producten van mensen uit arme landen en de opbrengst gaat weer terug naar deze mensen. Is toch prachtig!

4. Sinds kort heb ik een kunstkaart abonnement bij Mignon. Zij is kunstenares en met deze kaarten support ik haar werk, maar ik kom voor weinig geld in aanraking met haar kunst en ik leer spelenderwijs wat over kunst. Wat anders niet zo snel was gebeurt. Daarnaast is Mignon een echte moraalridder dus zij komt echt op voor de medemens. Baanbrekend al zeg ik het zelf.

Shop deze gave sieraden bij M Maakt. Gemaakt van gerecyclede fietsbanden. Super uniek, heel erg gaaf en goed voor het milieu! Beter cadeau kan je bijna niet geven. Ze maakt oorbellen, kettingen en armbanden!

En laat ik vooral Lucky Leaf niet vergeten. Geef eens een stukje liefde en positiviteit cadeau! Wist je dat 10% van mijn omzet gedoneerd worden aan Stichting Creatief Herstel? Shop gauw deze tas of een stoere sweater voor dames of kids.

Ben benieuwd of er wat tussen voor je zit! Heb jij andere leuke tips? Laat je zeker weten want ik ben altijd op zoek naar nieuwe unieke dingen en manieren om een ander te supporten!

Liefs Marloes

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

BESTELLINGEN WORDEN ALLEEN OP WOENSDAG VERZONDEN