Exhale The Bullshit

Nou dit is er wel een voor mij hoor! Want sjonge jonge wat was ik mezelf weer vaak bullshit aan het vertellen! Jaja jij dacht zeker dat ik iets anders bedoelde hiermee? Iets in de trant van geen bullshit accepteren van anderen, ofzo? Nou laat een ding duidelijk zijn: ik vind dat je sowieso geen onzin van anderen hoeft te pikken! Maar deze quote gaat over de bullshit die je jezelf vertelt. Want laten we eerlijk zijn. We zijn zelf vaak onze grootste vijand.

 

En ik was zelf ook ook weer eens even mijn grootste vijand. Veel werken, veel zorgen en een vervelende diagnose (vertel ik jullie binnenkort alles over) maakte dat mijn emmertje even overliep en mijn onzekerheid weer grootse vormen aannam. Moeheid voed mijn onzekerheid vaak en de afgelopen periode ben ik gewoon hardstikke moe geweest. Ik maakte me druk om alles. Of ik mijn werk bij de bakker wel goed deed, of ik een goede moeder ben, welke weg ik wil inslaan, of ik het wel goed doe met de stichting. En dit zijn dan de grote lijnen. Maar goed het liep een beetje uit de hand. Alles raakte me: onaardige klanten, een heftig gesprek, bedrijven die me niet terugmailen, vervelende dingen op het journaal. Zelfs de breakup van André Hazes en Monique! Daar werd ik boos om! Haha tuurlijk best grappig eigenlijk, maar ik vind Monique echt een sympathiek wijf en hoe durft hij haar dit aan te doen? Oke, ik draag een beetje door, maar dan heb je beetje een idee hoe het in mijn hoofd ging.

Wat ben ik anders gaan doen? Nou om te beginnen EXHALE THE BULLSHIT. Want er is maar een iemand die iets kan veranderen als het bij jou of bij mij mis gaat in het hoofd.

Die negatieve stem in je hoofd? Je gremlin, innerlijke criticus of hoe je hem wilt noemen. Die spreekt nooit de waarheid! En soms moet je gewoon even van een afstandje kijken wat er nou echt is. En in mijn geval was het vele werken en de moeheid gewoon de boosdoener.

Wat gaat er anders worden? Nou die pauze van instagram was wel erg fijn. Even niet de druk om wat je moet posten. En rustig even op de achtergrond voelen wat het nou is wat je wilt doen. Ben lekker foto’s gaan maken en blogs schrijven. Even dingen van me afschrijven. En lekker bezig zijn met Guus. In het nieuwe jaar krijgen we gelukkig twee vrijwilligers en in februari een stagiaire, dus de druk bij ons word dan wat minder. Ik houd de woensdag als vrije dag zodat ik die dag kan gebruiken om lekker dingen voor mezelf te doen en tijd door te brengen met Guusje. Lekker even opladen in het midden van de week. Sporten weer oppakken maar vooral niet maar iedereen willen helpen en mezelf vergeten.

HET JAAR 2019

Het jaar van 2019 stond in het teken van ontzettende mooie stappen zoals de stichting, maar ook de struggle van wat wil ik nou precies doen, de druk om geld te verdienen en helaas toch niet zo goed voor mezelf zorgen. Ik vind het zelf heel lastig dat ik zo vaak heb mogen delen dat het even niet goed ging. En toch blijf ik het delen want mijn vallen en opstaan is iets wat erbij hoort. En mijn missie blijft om te laten zien dat ook een positief leven niet altijd rozengeur en maneschijn is.

HET NIEUWE JAAR

2020 zal in het teken van een nieuwe weg met Lucky Leaf! Waarin ik jullie wil inspireren met positiviteit met een vleugje FUCK IT! Want ja ik kan dat zelf ook goed gebruiken! Nieuwe sweaters voor dames, het positieve boekje en nog veel meer op de planning!

En voor de stichting zal 2020 in het teken staan van subsidies! Dit word het jaar dat wij financiële hulp gaan krijgen. Zodat ik niet meer ergens hoef te werken om geld te verdienen, we nog meer vrouwen kunnen helpen (het 3e traject is net gestart en ook weer vol!) en dat we verder gaan groeien! Want boy oh boy wat gaat dit als een speer!!

En last but zeker not least: prive gaan we eindelijk wat meer rust en ruimte krijgen. En de verhuizing waar we al zolang van dromen! Nu nog bedenken waar we heen willen verhuizen.

Genoeg om naar uit te kijken dus!

Heb jij mooie dromen of plannen voor het nieuwe jaar?

En vergeet niet mijn nieuwe producten te bekijken. Want geloof me dit is echt wat voor jou!!

Liefs Marloes

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *