Zuchten…. We mogen best wat vaker zuchten

Ik zucht regelmatig! Ja, je kan wel zeggen dat ik hou van zuchten. 🙂 En dan niet zuchten om te klagen zeg maar, maar meer als opluchting. Of even de spanning ontladen. Of als ik een taak afrond, dan zeg ik “zo” en zucht even lekker. Ik moedig onze dames bij de Stichting ook regelmatig aan om te zuchten. Ik zie je lachen… Lijkt grappig he! Maar wist je dat zuchten heel goed voor je is?

Wat is zuchten?

Een zucht is eigenlijk een dubbele ademhaling. Deze dubbele ademhaling is een methode om de longen goed te houden, omdat het de longblaasjes aan extra zuurstof helpt. Een zucht is dus van levensbelang. De zucht begint als normale ademhaling, maar net voordat je uitademt, neem je nog een hap lucht.

Zucht... we mogen best wat vaker zuchten

Gezond

Zuchten is erg gezond volgens een onderzoek van UCLA en de Stanford University. Als je dit niet elke 5 minuten doet, dan storten de longblaasjes in en komen de longen in gevaar. Als je niet genoeg zucht kan het zijn dat de longen minder goed gaan functioneren. Ook is er uit het onderzoek gekomen dat zuchten helpt tegen angstaanvallen en stress.

Zuchten lucht ook erg op. Je voelt je vrijer en je laat de spanning even los. Zucht er maar lekker op los! (Bron: www.wendyonline.nl)

Nou ik zucht er wel lekker op los hoor! Doe je met mij mee?

Shop hier de nieuwe Sweater Dames Zucht….

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *